آموزش چاپ و بسته بندی

چاپ دیجیتال چیست؟

چاپ دیجیتال چیست؟

چاپ دیجیتال روشی برای چاپ مستقیم تصاویر و متون دیجیتال به روی انواع مختلف سطوح است. این روش یک چاپ بسیار حرفه ای و با جزئیات است که برای تیراژ های کم تعداد مناسب تر هستند.

چاپ دیجیتال با چاپگرهای لیزری و جوهر افشان خانگی و صنعتی به راحتی انجام می‌شوند. این روش چاپ جایگزینی مدرن برای روش های سنتی چاپ مانند چاپ افست و چاپ سیلک محسوب می‌شوند و مزایا زیادی دارند.

همچنین دارای هزینه بیشتری برای چاپ صفحات در مقابسه با سایر روش های سنتی چاپ مثل افست دارد اما از طرفی یک صرفه جویی بسیارمناسبی در هزینه های تهیه پلیت‌های چاپ و نیرو انسانی دارد.

اگر به دنبال چاپ روی کاغذ یا محصولات مختلف باشید، احتمالا نام چاپ دیجیتال را شنیده‌اید. این نوع چاپ نسبت به پرینترهای معمولی جدیدتر است و بسیاری از افراد هنوز با کارکرد و مزایای آن آشنا نیستند.

از آن جایی که روند چاپ با پرینترهای دیجیتال راحت‌تر است، محصولات بیشتری را نیز می‌توانید با آن‌ها تولید کنید. برای آشنایی بیشتر با این روش چاپ، بهتر است که با ما همراه باشید.

چاپ دیجیتال چیست و چگونه انجام می‌شود؟

با پیشرفت تکنولوژی گزینه‌های زیادی برای چاپ وجود دارد که می‌توانید با آنها چاپ و بسته بندی محصولات و کاغذهای خود را انجام دهید. در حالی که هنوز از چاپ سنتی و معمولی استفاده‌های زیادی می‌شود، اما چاپ دیجیتال فرایندی کاملا متفاوت دارد و شکل جدیدی از چاپ را ارائه می‌کند. چاپ دیجیتال یک تصویر را بر روی یک سطح ترسیم می‌کند.

مهم نیست که سطح موردنظر شما کاغذ باشد یا لیوان، این نوع چاپ برای همه سطوح قابل استفاده است. ساده بودن و حداقل تجهیزات، چاپ دیجیتال را به یکی از مقرون‌ به‌ صرفه‌ترین روش‌های چاپ همانند چاپ لترپرس تبدیل کرده است.

همچنین برای محصولات کوچک ایده آل است و آن را به یکی از بهترین چاپ‌های موجود تبدیل می‌کند. این نوع چاپ فرایند مبتنی بر دیجیتال به صورت مستقیم است که روی انواع بسترهای رسانه ای قابل انجام خواهد بود. بر خلاف چاپ‌های دیگر نیازی به استفاده از صفحه‌های مخصوص نیست.

فایل‌های دیجیتالی مانند پی دی اف را می‌توانید مستقیما به دستگاه چاپ بفرستید تا روی کاغذ، پارچه یا هر چیز دیگری که مدنظرتان است چاپ شود.

انواع چاپ دیجیتال

  1. چاپ دیجیتال لیزری: این نوع چاپ از تونر و لیزر برای چاپ تصاویر و متون بر روی کاغذ استفاده می‌کند.
  2. چاپ دیجیتال جوهرافشان: این نوع چاپ از جوهر برای چاپ تصاویر و متون بر روی انواع مختلف سطوح استفاده می‌کند.
  3. چاپ دیجیتال حرارتی: این نوع چاپ از حرارت برای چاپ تصاویر و متون بر روی سطوح خاص مانند لیبل و فویل استفاده می‌کند.
چاپ دیجیتال

بررسی دو نوع ماشین چاپ دیجیتال

برای چاپ دیجیتال معمولا از دو نوع ماشین چاپ استفاده می‌شود. هر کدام از این ماشین‌ها کارکرد خاص خودشان را دارند. این دو نوع ماشین چاپ به شرح زیر هستند:

پرینتر جوهر افشان

یک پرینتر جوهری اسناد شما را با قرار دادن قطرات ریز جوهر روی کاغذی که از طریق چاپگر می‌چرخد، چاپ می‌کند. از آن جایی که از جوهر واقعی برای چاپ استفاده می‌شود، می‌توانید عکس‌های زنده و باکیفیت‌تری دریافت کنید. تنها عیبی که این دستگاه دارد، سرعت پایین آن در چاپ کردن است.

پرینترهای لیزری

در این دستگاه، لیزر تصویر شما را بر روی بوم الکترومغناطیسی ردیابی می‌کند که ذرات باردار الکتریکی تونر روی آن می‌چسبند. تونر یک ماده چاپی  مخصوص پرینترهای لیزری است.

این فرایند مزیت بیشتری نسبت به پرینتر جوهر افشان دارد، زیرا یک کارتریج تونر می‌تواند صفحات بسیار بیشتری نسبت به کارتریج جوهری تولید کند.

پرینترهای لیزری بسیار سریع‌تر از چاپگرهای جوهر افشان هستند. بنابراین، اگر نیاز به چاپ حجم بالایی از صفحات دارید، این نوع دستگاه بسیار ایده آل خواهد بود. از معایب این دستگاه می‌توان به کیفیت پایین‌تر تصاویر تولیدی اشاره کرد.

انواع محصولات و بسترهای مختلف چاپ دیجیتال

محصولات چاپ دیجیتال

دستگاه‌های چاپ دیجیتال می‌توانند روی بسیاری از بسترها مانند موارد زیر چاپ کنند:

  • کتان
  • پلی استر
  • کارتن‌ها
  • کاغذ ضخیم

با استفاده از چاپ دیجیتال می‌توان محصولات مختلفی ایجاد کرد که عبارتند از:

  • خبرنامه
  • کارت پستال و کارت ویزیت
  • پوسترها
  • منوی رستوران‌ها
  • بروشورها

همچنین این مطلب در مورد محصولات چاپی بخوانید:

عوامل مهم در طراحی و انتخاب بسته بندی مناسب

مزایا و معایب چاپ دیجیتال

مزایا و معایب چاپ دیجیتال چیست؟

سرعت بالا چاپ: چاپ دیجیتال به طور قابل‌توجهی سریع‌تر از روش‌های سنتی چاپ مانند چاپ افست است. دلیل این امر این است که در چاپ دیجیتال نیازی به ساخت زینک و پلیت چاپ نیست و فرآیند چاپ به طور مستقیم از فایل دیجیتال انجام می‌شود.

کیفیت بالا چاپ: دستگاه های چاپ دیجیتال در سال های اخیر به طور قابل توجهی ارتقا پیدا کردند و چاپ هایی با جزئیات کامل و کیفیت بسیار بالا انجام می‌دهند و در بسیاری از موارد قابل رقابت با چاپ افست است.

انعطاف‌پذیری: چاپ دیجیتال می‌تواند بر روی طیف وسیعی از سطوح مانند کاغذ، مقوا، پلاستیک، پارچه، فلز و سرامیک انجام شود. این امر این روش چاپ را برای کاربردهای مختلف مانند چاپ کارت ویزیت، بروشور، کاتالوگ، پوستر، لیبل، عکس و … مناسب می‌کند.

تیراژ چاپ: چاپ دیجیتال برای چاپ در تیراژهای کم و متوسط بسیار مقرون به صرفه است. در حالی که چاپ افست برای تیراژهای بالا مناسب‌تر است.

چاپ متغیر: چاپ دیجیتال امکان چاپ متغیر را فراهم می‌کند. به این معنا که می‌توان اطلاعات متفاوتی را در هر نسخه چاپی درج کرد. این امر برای چاپ اسناد شخصی‌سازی شده مانند نامه‌های تبلیغاتی و کارت‌های پستال بسیار مفید است.

صرفه‌جویی در هزینه: چاپ دیجیتال به دلیل عدم نیاز به ساخت زینک و پلیت چاپ، در مقایسه با چاپ افست برای تیراژهای کم و متوسط مقرون به صرفه‌تر است.

سازگاری با محیط زیست: چاپ دیجیتال به دلیل استفاده از مواد و فرآیندهای دوستدار محیط زیست، گامی مثبت در جهت حفظ محیط زیست محسوب می‌شود.

معایب چاپ دیجیتال:

هزینه: چاپ دیجیتال برای تیراژهای بالا ممکن است گران‌تر از چاپ افست باشد.

کیفیت: در برخی موارد خاص، کیفیت چاپ دیجیتال ممکن است به اندازه چاپ افست بالا نباشد.

دوام: چاپ دیجیتال در مقایسه با چاپ افست ممکن است از دوام کمتری برخوردار باشد.

 

چاپ دیجیتال چه مزایایی دارد و از آن چه استفاده‌هایی می‌توان کرد؟

استفاده از این چاپ می‌تواند مزایای داشته باشد که آن‌ها را شرح خواهیم داد:

  • اگر پرینتر قابلیت چاپ سیار را داشته باشد، می‌توانید در هر مکانی که مایل باشید، بدون هیج محدودیتی چاپ کنید.
  • چاپ دیجیتال به شما این امکان را می‌دهد که به راحتی تعداد زیادی از گزینه‌های چاپ را سفارشی سازی کنید.
  • اگر قصد دارید، تعداد کمی از صفحات یا چاپ بر روی تعداد محدودی از وسایل را انجام دهید، بهتر است که از چاپ دیجیتال استفاده کنید.

یکی از بهترین ویژگی‌های چاپ به صورت دیجیتال این است که می‌توانید سفارشی سازی‌ها و انتخاب گزینه‌های چاپ را با یک کلیک تنظیم کنید در صورتی که در چاپ افست کوچک‌ترین تغییرات ممکن است نیاز به آماده سازی‌هایی داشته باشد که بسیار وقت گیر خواهد بود.

از مزایای دیگر چاپ دیجیتال می‌توان به آنلاین بودن آن اشاره کرد که با استفاده از اینترنت نیز می‌توانید به پرینتر وصل شوید و سند موردنظر خود را چاپ کنید.

این در حالی است که پرینترهای معمولی و افست فقط به صورت افلاین کار می‌کنند و قبل از آن‌ها باید اقداماتی را برای چاپ انجام دهید.

چاپ متالایز چیست؟

برای این که بیشتر با چاپ دیجیتال آشنا شوید، بهتر است که آن را با سایر روش‌های چاپ مقایسه کنیم:

مقایسه چاپ افست و چاپ دیجیتال چیست؟

تفاوت چاپ دیجیتال با چاپ افست چیست؟

چاپ افست و دیجیتال دو روش اصلی چاپ برای کاغذ به حساب می‌آیند. از آن جایی که چاپ به صورت دیجیتال به صفحات چاپ نیاز ندارد، برای تعداد کم بسیار مناسب است.

چاپ افست هزینه راه اندازی بالایی دارد و بری چاپ‌ها با تعداد بالا استفاده می‌شود. فرآیند چاپ دیجیتال محدودتر است، زیرا فقط با رنگ‌های CMYK قابل استفاده است.

تفاوت اصلی چاپ دیجیتال با چاپ افست:

فرآیند چاپ:

در چاپ افست از صفحات فلزی یا پلاستیکی برای انتقال جوهر به کاغذ استفاده می کند. این فرآیند شامل مراحل متعددی از جمله تهیه پلیت، تنظیم چاپ و چاپ نهایی است اما در
چاپ دیجیتال از فایل‌های دیجیتال برای چاپ مستقیم بر روی کاغذ و یا سایر صفحات استفاده می کند. به همین دلیل این فرآیند ساده تر و سریعتر از چاپ افست است.

کیفیت چاپ:

از لحاظ کیفیت چاپ روش افست کیفیت بسیار بالای دارد و جزئیات دقیق تری را ارائه می دهد. برای چاپ تصاویر و طرح های پیچیده بسیار مناسب است.

همچنین در چاپ دیجیتال کیفیت چاپ  به نوع دستگاه چاپ که از مدل هایی که بالا معرفی کردیم و نوع کاغذ بستگی دارد. در حال حاضر، کیفیت چاپ دیجیتال به چاپ به دلیل پیشرفته تر شدن دستگاه های چاپ به افست نزدیک شده است، اما هنوز هم ممکن است در چاپ تصاویر و طرح های پیچیده جزئیات ظریف را به خوبی چاپ افست نشان ندهد بنابراین برای تیراژ بالا چاپ افست و در تیراژ کم چاپ دیجیتال را معرفی می‌کنیم.

قیمت چاپ:   

قیمت و هزینه چاپ افست برای تیراژهای بالا مقرون به صرفه تر است. هزینه این روش چاپ به تیراژ سفارش، نوع کاغذ و تعداد رنگ‌ها بستگی دارد.

هزینه چاپ دیجیتال به مراتب بالاتر از سایر روش چاپ است و به همین دلیل برای تیراژهای کم و چاپ درخواستی مقرون به صرفه تر است در غیر این صورت از چاپ افست استفاده کنید.

سرعت فرآیند چاپ:

در چاپ افست فرآیند زمان بر تری داریم و به دلیل مراحل بیشتر و زیاد، چاپ افست اصلا برای چاپ فوری پیشنهاد نمی‌کنیم و چاپ دیجیتال را جایگزین بهتری است و برای چاپ فوری و درخواستی فرآیندی سریع تر دارد.

انعطاف پذیری چاپ:

چاپ افست برای چاپ روی طیف وسیعی از مواد مانند کاغذ، مقوا، پلاستیک مناسب است اما چاپ دیجیتال تنوع کمتری در چاپ روی مواد مختلف دارد. معمولا چاپ افست برای چاپ کتاب، مجله، بروشور، کاتالوگ، پوستر و جعبه در تیراژ بالا مناسب است اما چاپ دیجیتال برای چاپ کارت ویزیت، سربرگ، تراکت، بروشور، کارت پستال، عکس و چاپ درخواستی مناسب است.

تفاوت چاپ فلکسو و دیجیتال

این دو روش شباهت زیادی به یکدیگر ندارند و برای پروژه‌های مختلف استفاده می‌شوند. چاپ فلکسو انتخاب بهتری برای سطوح سخت مانند پلاستیک است، در حالی که چاپ به صورت دیجیتال برای سطوح سبک‌تر و نارک تر استفاده می‌شود.

تفاوت چاپ روتوگراور و دیجیتال

این روش هم مانند چاپ افست برای چاپ با تعداد بالا مناسب است و چون از سیلندرهای چاپ استفاده می‌کند، می‌تواند تعداد بسیار زیاد چاپ را هم دوام آورد. چاپ روتوگراور در درجه اول از رنگ‌های پنتون برای چاپ استفاده می‌کند، در حالی که چاپ دیجیتال از رنگ‌های CMYK استفاده می‌کند.

آیا چاپ دیجیتال در آینده هم می‌تواند انتخاب مناسبی باشد؟

چاپ دیجیتال و نکات تکمیلی

چاپ دیجیتال به سرعت در حال پیشرفت و فراگیر شدن است و به دلیل کارایی، سرعت و کیفیت توسط افراد بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش احتمالا روش‌های قدیمی را منسوخ کرده و جایگزین آن‌ها می‌شود.

با بهره گیری کامل از ظرفیت‌های این چاپ می‌توانید محصولات بسیار باکیفیتی ایجاد کنید. برای انتخاب این نوع چاپ بهتر است که در ابتدا با همه انواع آن آشنا شوید و سپس بهترین گزینه را انتخاب کنید.

همان طور که می‌دانید روش‌های زیادی برای چاپ وجود دارد که هر کدام از آن‌ها کاربرد خاص خودشان را دارند.

چاپ دیجیتال هم یکی از بهترین روش‌های چاپ است که می‌تواند جایگزین خوبی برای روش‌های قدیمی و بی کیفیت باشد. برای انتخاب دستگاه این نوع چاپ می‌توانید با ما تماس بگیرید و نوع دستگاه موردنظر را سفارش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *