راه اندازی کافه نان و شیرینی در سالهای اخیر مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته و بسیاری از آنها رویای داشتن چنین شغلی را دارند. اگر عاشق نان و شیرینی هستید و از پختن آن لذت میبرید، یکی از کسب و کارهایی که میتوانید راه اندازی کنید، کافه نان است.
کافه نان یا کافه بیکری ترکیبی از نانوایی و کافه است که در آن انواع نانهای ساده، مغزدار با طعمهای مختلف، نانهای حجیم، انواع پیراشکی، دونات و… به همراه قهوه و سایر نوشیدنیها سرو میشود. حتی در کنار این موارد میتوان یک وعده غذای سبک را نیز برای مشتریان در نظر گرفت.
اگر قصد راه اندازی کافه نان دارید، احتمالا با سوالات زیادی مواجه شوید که برخی از آنها عبارتند از:
- انتخاب اسم کافی شاپ
- برای شروع چه کاری باید انجام دهم؟
- راه اندازی کافه نان به چه مهارتهایی نیاز دارد؟
- چقدر سرمایه نیاز دارم؟
- آیا به مجوز خاصی نیاز دارد؟
- از چه لوگوی رستوران یا کافه ای استفاده کنیم؟
اگر شما هم چنین سوالاتی را در ذهن دارید، تا انتها همراه ما باشید تا به پاسخ پرسشهایتان برسید.
مراحل راه اندازی کافه نان
در کافه نان مشتریان میتوانند نان و شیرینیهای خوشمزه سفارش داده و آن را به همراه نوشیدنیهای سرد و گرم نوش جان کنند. با اینکار میتوانند مدتی را در یک جای دنج و سرشار از آرامش سپری کنند. اما چطور میتوان این کسب و کار را شروع کرد. همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از درآمد کافی شاپ مقاله مربوطه رو مطالعه کنید. ✅
۱. نوشتن طرح تجاری یا همان بیزینس پلن
قدم اول برای راه اندازی کافه نان، نوشتن یک طرح تجاری است. نوشتن این طرح برای هر کسب و کاری لازم بوده و هیچ فرقی بین آنها ندارد. چرا که با اینکار:
- یک دید کلی از کاری که میخواهید انجام دهید به دست میآورید.
- کمک میکند به صورت ساختاریافته عمل کنید.
- استراتژیهای بازاریابی و تبلیغات را مشخص میکند.
- محصولاتی که میخواهید بفروشید را بهتر میشناسید.
- هزینههای اولیه، بودجهبندی و برنامههای مالیتان را پیشبینی و مشخص میکند.
در واقع میتوان گفت، بیزینس پلن پایه و اساس کسب و کار بوده و با ارائه یک برنامه کلی، کمک میکند تا سریعتر به اهدافتان برسید. طرح تجاری از بخشهای مختلفی تشکیل میشود که عبارتند از:
- توضیح اجمالی از کسب و کار
- تحلیل بازار و شناخت فرصتها
- تعیین ارزش پیشنهادی به مشتری (کسب و کار شما چه سودی برای مشتریان دارد)
- نوشتن برنامه مدیریتی و ساختار مالکیت
- استراتژی بازاریابی و تبلیغات
- برنامه ریزی مالی و تعیین بودجه
داروما پک میتواند با تامین انواع بسته بندی نان و شیرینی و جعبه کیک و نان در کنار شما عزیزان باشد.
۲. تامین سرمایه اولیه
راه اندازی کافه نان هزینههای ریز و درشت زیادی دارد که همه آنها را باید در نظر بگیرید. از جمله این هزینهها میتوان به اجاره یا خرید فروشگاه، خرید تجهیزات و تبلیغات اشاره کرد. بعد از اینکه این هزینهها را در طرح تجاری مشخص کردید، در قدم بعدی باید سرمایه مورد نیاز را تامین کنید. ضمنا امکان دارد رسیدن به سود مدتی زمان ببرد. پس حتما هزینههای این مدت را نیز در نظر بگیرید.
اگر خودتان سرمایه کافی برای اینکار را دارید، میتوانید همین الان استارت کار را زده و شروع کنید. در غیر اینصورت باید از راههای دیگری سرمایه را تامین کنید که یکی از آنها گرفتن وام از بانکها است. هر یک از بانکها شرایط خاص خود را دارند و باید پرس و جو کنید. حتی میتوانید به صورت شراکتی نیز کار را استارت بزنید.
۳. اجاره یا خرید فروشگاه
اینکه چه فضایی را برای راه اندازی کافه نان در نظر گرفتهاید، بستگی به میزان بودجه و طرح تجاریتان دارد. معمولا مکانهای شلوغ و پر رفت و آمد گزینه مناسبی برای شروع کار هستند. در شهرها و مکانهای شلوغ، آلودگی هوا و جای پارک ماشین را فراموش نکنید.
در حالت کلی برای انتخاب مکان موارد زیر را در نظر بگیرید.
- دسترسی راحت
- نزدیکی به تامین کنندگان مواد اولیه
- فضای کافی
- تعداد کافه نانهای موجود در اطراف مغازه
در ابتدا میتوانید کار خود را با یک مغازه کوچک و جمع و جور شروع کنید. اما بعدا که کسب و کارتان رشد کرد، حتما به یک آشپزخانه بزرگ و فضای دلباز احتیاج خواهید داشت. حداقل متراژ مناسب برای شروع، ۴۰ متر مربع است.
۴. دریافت مجوزهای لازم برای راه اندازی کافه نان
بخش مواد غذایی از حساسیت بالایی برخوردار است و قبل از شروع فعالیت باید مجوزهای لازم را دریافت کنید. خوشبختانه در سالهای اخیر کافه نان بهعنوان یک شغل رسمی در نظر گرفته شده و بدون هیچ مشکل خاصی میتوان مجوزهای آن را دریافت کرد. از جمله این مجوزها میتوان به تاییدیه وزارت بهداشت، مجوز ارائه خدمات غذایی و جواز کسب اشاره کرد.
در این شغل، تمیزی و نظافت حرف اول را میزند و حتما باید لوازم مورد نیاز بر اساس ضوابط اتحادیه را تهیه کنید.
۵. طراحی چیدمان کافه نان و شیرینی
بعد از انجام کارهای بالا، در قدم بعدی از راه اندازی کافه نان باید چیدمان داخلی را طراحی کنید. هر یک از کافه نانها با توجه به مکان و متراژ مغازه، چیدمانهای مختلفی دارند. به طور مثال در مکانهای شلوغ، چیدمان باید به گونهای باشد که مشتری بعد از تمام شدن سفارش، از مغازه خارج شود تا جا برای سایر مشتریان باشد.
اگر خودتان با نحوه چیدمان آشنا نیستید، حتما از یک طراح کمک بگیرید.
در طراحی داخلی کافه نان موارد زیر را در نظر بگیرید:
- محل نشستن مشتریان
- محل آشپزخانه
- فضای کافی برای راه رفتن مشتریان
۶. خرید تجهیزات لازم برای راه اندازی کافه نان
یکی از مهمترین بخشها در راه اندازی کسب و کار، خرید تجهیزات مورد نیاز است. این تجهیزات علاوه بر برطرف کردن نیازهای شما باید از کیفیت بالایی نیز برخوردار باشند. از آنجایی که در کافه نان مراحل ساخت خمیر انجام نمیشود، تنها به یک فر برای پختن نان نیاز خواهید داشت.
تجهیزاتی که برای راه اندازی کافه نان نیاز دارید، عبارتند از:
- دستگاه قهوه ساز و آسیاب قهوه
- یخچال و فریزر برای نگهداری مواد اولیه، نوشیدنیها و خمیرهای آماده
- تجهیزات پخت و پز مخصوص نانهای فانتزی و حجیم
- ویترین برای قرار دادن نان، کیک و دسر
- ماشین ظرفشویی
- جعبه و بسته بندی مناسب: اگر به صورت برون بر خدمات ارائه میدهید، حتما باید بسته بندی خاص و جذاب داشته باشید. چرا که بسته بندی نقش بسیار مهمی در جذب مشتری و تبدیل آن به مشتری دائم دارد.
۷. تبلیغات و بازاریابی
مهمترین مرحله در راه اندازی کافه نان، بازاریابی و پیدا کردن مشتری است. روشهای مختلفی برای بازاریابی وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. یکی از بهترین روشها برای جذب مشتری، استفاده از شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام است.
البته قبل از شروع تبلیغات حتما باید تحقیقات بازار انجام داده و با مشتریان خود آشنا شوید. اینکه چه سنی دارند، درآمدشان چقدر است، محل زندگی آنها کجاست و چه سبک غذایی دارند. همچنین شناخت رقبا نیز نقش مهمی در تعیین استراتژی بازاریابی دارد.
هزینههای مورد نیاز برای راه اندازی کافه نان
راه اندازی این کسب و کار به هزینههای نسبتا زیادی نیاز دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- هزینه تامین مکان: با توجه به اینکه در کدام نقطه شهر قصد اجاره یا خرید مغازه را دارید، هزینه این بخش متفاوت خواهد بود. همچنین متراژ مغازه نیز نقش مهمی در این مساله دارد. حداقل متراژ برای گرفتن جواز کار، ۴۰ متر مربع است.
- هزینه مجوزها: دریافت مجوز از اتحادیه اصناف قنادی، جواز کسب و سایر مجوزها نیز هزینه دارد.
- هزینه تجهیزات: قهوهساز، یخچال ویترینی، ظروف و فر حداقل وسایل مورد نیاز برای راه اندازی کافه نان هستند.
- دکوراسیون: با توجه به متراژ مغازه و وسایلی که در آن استفاده میکنید، هزینه این بخش متفاوت خواهد بود.
- بیمه کارکنان: اگر نیروی انسانی استخدام کردهاید، هزینه بیمه آنها را نیز باید در نظر بگیرید.
- هزینه استخدام نیروی انسانی
- هزینه خرید مواد اولیه
جمعبندی
در این نوشته سعی کردیم مراحل راه اندازی کافه نان را قدم به قدم با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. مانند هر شغل دیگری اگر قصد موفقیت در این کسب و کار را دارید، باید عاشق آن باشید. با اضافه کردن کمی خلاقیت نیز میتوانید کسب و کار قدرتمند و سودآوری را ایجاد کنید.